2011. július 25., hétfő

Bevezetés - Egy kis ismertető...

Aki rendszeresen nézte a Heroes-t, annak nincs szüksége erre, de remélhetőleg sok olyan olvasóm is lesz, aki nem követte annyira a sorozatot, mint én.
Nekik írok egy kis évados betekintést, ami főleg Elle és Syler útját fogja érinteni, illetve a szálak összekapcsolódását. Tényleg csak pár mondatos összefoglaló lesz évadonként.

I. ÉVAD 



Egyre több ember fedez fel magában különleges képességeket, amelyet vagy titkolnak vagy éppen visszaélnek velük.
Sokan ki akarják használni mások képességét vagy éppen csak kutatnai akarák a képességek természetét.
Sokukból hős válik, míg néhányan a rossz oldalt és a hatalmat választják inkább.
Gabriel Gray is egy közülük, kinek a képességét egy tudós fedezi fel és próbálja tanulmányozni.
Ő lesz Syler - egy óramárkáról adja magának ezt a nevet véletlenszerűen - , kinek eredeti képessége az, hogy az összetett, absztrakt problémákat átlátja, és pillanatok alatt megoldja őket. Ez a képesség segítette őt órásmesterként, és számára is ekkor tűnt fel először, hogy tehetsége van a bonyolult rendszerek átlátásához.
Azonban Syler természetében benne van az a bizonyos éhség, amit nem tud kontrollálni, ami el borítja az agyát és ami arra kényszeríti őt, hogy szerezze meg mások képességeit. Syler az első évad során számos képességre tesz szert, gyilkosság révén, ugyanis ahhoz, hogy meg szerezze az adott képességet, tanulmányozni kell az emberek agyát.
Gabriel először gyűlöli magát és saját gyilkos természetét, ezért meg is akarja magát ölni.
Ekkor tűnik fel Elle, aki a Társaságnál dolgozik és megmenti Gabriel életét. Persze nem érdek nélkül, hiszen  a Társaság emberei a képességekkel rendelkezők begyűjtésével vagy irányításával foglalkozik.
Elle-t a Társaságba nevelték bele, ugyanis édesapja vezeti ezt a céget, aki nem éppen jóindulatáról híres, hisz a sajt lányán is kísérletezett. Igen, Elle-nek is van képessége, méghozzá az elektromosság manipuláció.
Elle és Gabriel között azonnal kölcsönös szimpátia alakul ki és fellobbannak a szerelem első lángjai, de Elle számára Gabriel, azaz Sy csak egy kísérleti patkány, még ha a lány emellett valós érzelmeket is táplál a férfi iránt.
Amikor Syler rájön, hogy a lány törődése csak átverés, meggyűlöli a lányt és megszületik az emberiség egyik legnagyobb szörnyetege. Elle és társa a világra szabadították ezt a szörnyeteget.
A másik gyújtópontja Syler gyilkos hajlamának kialakulásához az, hogy édesanyja sohasem volt vele megelégedve, mindig azt akarta, hogy fia különleges legyen, hát most megkapta...
Syler még utolsó segélykérésként meglátogatja anyját, mert ő még mindig nem akar gonosz lenni és nem akarja elpusztítania világot, de anyja nem segít rajta. Mikor Syler véletlenül megöli anyját, már semmi érzelem nem marad benne, már elborítja az agyát a gyilkosság iránti vágy.
Egy jövőbe látó megfesti, hogy Syler fel fogja robbantani New York-ot és ő már örömmel áll elébe. Végül Peter Petrelli robban fel.
Sylert az első évad végén leszúrja Hiro Nakamura, de a teste eltűnik.



II. ÉVAD



A második évad a Syelle sztori kapcsán nem túl izgalmas. Syler főként azzal van elfoglalva, hogy visszaszerezze elvesztett képességeit, ami végül sikerült is neki egy antivírus injekció segítségével.
Elle pedig pont azon fáradozik, hogy elkapja Slyert és leállítsa, valamint bevágódjon apjánál, nem sok sikerrel.



III. ÉVAD




Az igaz Syelle love-sztori a harmadik évadban bontakozik ki, s aki megkedvelte ezt a párost, biztos vagyok benne, hogy itt tette meg.
Syler visszatér a "közéletbe", hogy újabb képességekre tegyen szert.
Azonnal a Társaság 5. szintjét veszi célba, ahol a leggonoszabb gyilkosok vannak bebörtönözve.
Syler megöli Elle apját és majdnem Elle-t is, mivel a lányt hibáztatja, hogy ilyen lett, amilyen,  de helyette Elle elektromos kisülésének köszönhetően Syler elájul és elfogják.
Elle-t kirúgják a Társaságtól, Sylerrel pedig mindenkinek terve van.
A gonoszoknál mindig vannak gonoszabbak, illetve, akik használni akarják őket, hiszen a legjobb harcosok.
Így történt ez Sylerrel is, akinek a Petrelli házaspár azt hazudja, hogy igazából ők a szülei.
Syler egy új élet lehetőségét látja ebben és a mindig is szülőgondokkal küzdő fiú próbál újra a jó útra térni és megfelelni szüleinek, főleg apjának. De ugyanúgy anyját is meg akarja mentei, sőt a testvérének vélt Peter-t is.
Ebben az időszakban találkozik újra Elle-el, aki kirúgása után nem találja a helyét a világban és a képességével is gondja van, állandó fájdalmak közt él.
Syler segít a lányon és rájön, hogy képes empátia segítségével is átvenni a képességeket, hiszen ő jó ember szeretne lenni.
Elle először meg akarja ölni Sylert, de miután a férfi segített rajta és megszabadítja a fájdalmaitól, nagyon hálás lesz neki.
Most alkalma lesz végre a két fiatalnak önmaga lenni és érzéseikre hagyatkozni.
Amikor napfogyatkozás érkezik, mindenki elveszti e képességét és Syler végre boldog, nem érzi az éhséget és a gyilkosság után vágyat.
Syler és Elle kimondatlanul is egymásba szeret és csodálatos éjszakát töltenek együtt. Ők is közös életre, gyerekre, családra vágynak, de mégsem lehettek boldogok együtt, pedig küzdenek egymás elvesztése ellen. Syler ugyanis rájön, hogy becsapták és arra is, hogy nem érdemes jónak lenni.
Hogy mindent eltöröljön, ami a jóra emlékezteti, megöli Ell-t és újra szörnyeteg lesz belőle,  ő akar lenni az egyetlen, aki különleges. Fáj neki, hogy ezt tette, mindennél jobban, de nem akar többet jót érezni.
Ráadásul önmaga kutatása során rájön, hogy tényleg nem azok voltak a szülei, akik felnevelték. Valójában apja is különleges és gyilkos volt, aki eladta őt jó pénzért, édesanyját pedig megölte, amikor az tiltakozott.
Syler számára  a legnagyobb csapás mégis az volt, amikor felkereste apját és aki egyik képességért megölte volna saját fiát. Syler szerencsére erősebb volt és nem tudott benne kárt tenni apja. Ő viszont életben hagyta apját, mert az rákos volt és azt akarta, hogy inkább szenvedések közt halljon meg.
Mit is tehet egy ilyen sorssal "megáldott" fiú? Hatalmat akar és eltöröl magában minden jót.




IV. ÉVAD



A negyedik évadról tényleg csak nagyon keveset szólok.
Ebben értelem szerűen Elle nem szerepel, mivel meghalt.
Syler önmagát keresi az évad alatt, és az évad végére Peter Petrellinek köszönhetően teljesen megváltozik és végre jó ember, hős lesz, mint ami mindvégig is lenni szeretett volna.
És innen fogom folytatni a történetet, ami már a saját fejemből fog kipattanni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése